E SINAV ÜCRETİNİ YATIRMA YÖNTEMLERİ

600 TL TUTARINDAKİ E-SINAV ÜCRETİNİ AŞAĞIDAKİ ÖDEME YÖNTEMLERİNDEN BİRİNİ KULLANARAK ÖDEYEBİLİRSİNİZ. ÖDEME YAPTIKTAN EN GEÇ BİR GÜN SONRA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZE GELEREK SINAV GİRİŞ BELGENİZİ ALMAYI UNUTMAYINIZ.SINAV GİRİŞ BELGESİ OLMADAN SINAVA GİREMEZSİNİZ. E SINAV DIŞINDA BECERİ SINAVINA GİRECEK OLAN ADAYLAR AYRICA BECERİ SINAV ÜCRETİNİ DE YATIRACAKLARDIR. BECERİ SINAV ÜCRETİ HAKKINDA DAHA SONRA BİLGİLENDİRME YAPILACAKTIR.

27.03.2022 10539

ÖDEME YÖNTEMLERİ

 

1-web Sitesi Üzerinden Ödeme Yapmak için ltfen linke tıklayıp istenen bilgileri giriniz.  https://odeme.meb.gov.tr 

Bakanlığımızın https://odeme.meb.gov.tr/ web sitesine girmek suretiyle kişisel bilgilerinizi ve banka-kredi kartı kullanarak başvuru bölümü seçeneklerinden “KALFALIK USTALIK VE USTA ÖĞRETİCİLİK E-SINAVI” maddesini seçip işleme devam ederek ödemenizi tamamlayabilirsiniz.

2- Ziraat İnternet Bankacılığı Üzerinden Ödeme Yapma

Telefonunuzdaki ziraat bankası uygulaması üzerinden  veya bilgisayarınzdan Ziraat İnternet Bankacılığı aracılığıyla aşağıdaki işlem basamaklarını takip ederek ödemenizi çok kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz: "Menü > Ödemeler > Egitim Ödemeleri  > meb (Milli Eğitim Bakanlığı) ödemeleri  > “Kalfalık/Ustalik/Usta Ogreticilik Odemeleri…." işlem basamaklarını takip ederek.

2- Bankamatiklerden e-sınav Ücreti Ödeme Yöntemi Aşağıda açıklanmıştır. 

Ziraat Bankası ATM’den e-sınav ücreti yatırma:

Ziraat bankası atmlerinden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar Kartsız İşlem > Türkçe > Ödeme İşlemleri > Eğitim Ödemeleri > MEB Ödemeleri > Kalfalık-Ustalık Teorik Sınav Ödemesi menüsünden Kalfalık ve ustalık teorik sınav ödemelerini yapabilirler.

Halkbank ATM’den e-sınav ücreti yatırma:

Halkbank atmlerinden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar Kartsız İşlem > Kurum Ödemeleri > Meb Ödemeleri  > Kalfalık-Ustalık Teorik Sınav Ödemesi menüsünden ödemelerinizi tamamlayabilirsiniz.